Cuthbert Bank Road

Click to expand project details

Location: Cuthbert Bank Road, Sheffield
Completion Date: 
Landscaping Services:
Project Description

Green Estate Landscapes were appointed by South Yorkshire Housing Association in Sheffield, with the aim to improve the quality of play, social and aesthetic value of the space for residents at the Cuthbert Bank Road site.

The client wanted to introduce a fun element to the communal space to encourage residents to use it. Green Estate team installed a bouldering wall on the far end, furthest from the entrance. They fixed up tanalised timber decking boards horizontally to posts, then fitted climbing holds to boards for the entire length of each wall. Wet pour safety surface was then added to the total area to create a long lasting and safe finish.

A perennial meadow was then planted to add colour and life to the play area. The team used a breaker to remove concrete from the slope, the slope was then topped up with top soil which was taken from the ground where the bouldering wall had been built. Meadow turf was installed onto the topsoil and watered.

The final step comprised of the remaining rubber tiles being extracted and fixed play features such as tree logs and fixed stepping logs at various heights getting set into the ground and fixed with concrete. Finally, artificial grass and shock pads were installed to the area to create a clean and aesthetic finish.

Have you got a project like this one? We'd be happy to discuss how we can help. Send us a message using this form and we'll be in touch.

Cuthbert Bank Road

Click here to view project details...

Location: Cuthbert Bank Road, Sheffield
Completion Date: 
Landscaping Services:
Project Description

Green Estate Landscapes were appointed by South Yorkshire Housing Association in Sheffield, with the aim to improve the quality of play, social and aesthetic value of the space for residents at the Cuthbert Bank Road site.

The client wanted to introduce a fun element to the communal space to encourage residents to use it. Green Estate team installed a bouldering wall on the far end, furthest from the entrance. They fixed up tanalised timber decking boards horizontally to posts, then fitted climbing holds to boards for the entire length of each wall. Wet pour safety surface was then added to the total area to create a long lasting and safe finish.

A perennial meadow was then planted to add colour and life to the play area. The team used a breaker to remove concrete from the slope, the slope was then topped up with top soil which was taken from the ground where the bouldering wall had been built. Meadow turf was installed onto the topsoil and watered.

The final step comprised of the remaining rubber tiles being extracted and fixed play features such as tree logs and fixed stepping logs at various heights getting set into the ground and fixed with concrete. Finally, artificial grass and shock pads were installed to the area to create a clean and aesthetic finish.

Easy, Free
Quote for Your Project
We're always happy to discuss your project, small or large.
REQUEST A QUOTE
Send us a 
message
facebook-squarelinkedin-squarecalculator